اصفهان طی سالهای اخیر و با در نظر گرفتن سیاستهای مناسب توانسته است در حوزهی کشت محصولات کشاورزی به پیشرفتهای قابلتوجهی دست پیدا کند. بدیهی است که این پیشرفتها، قابلتقدیر و قابلاحترام هستند اما باید همزمان با توسعهی تولید، زمینههای مناسب برای نگهداری و عرضهی متناسب نیز فراهم شود. در این فرصت مناسب سرمایهگذاران با هوشمندی و دقت میتوانند به سوددهی مناسبی برسند. ما در این مقاله از وبسایت سردخانه، به بررسی پتانسیلهای صنعت سردخانه اصفهان میپردازیم.
کشاورزی اصفهان
طبق گزارشهایی که از جهاد کشاورزی اصفهان بهدستآمده است، کشاورزان این استان دستکم ۸۰ نوع محصول زراعی را در زمینهای خود برداشت میکنند که ۳۰ قلم از این محصولات، بهصورت عمده و در ابعاد بسیار زیاد تولید میشوند. جالب است بدانید در اصفهان ۳۰ نوع گیاه دارویی نیز کشت میکنند که ارزش قابلتوجهی در بازار دارد. در طی سالهای اخیر همیشه میانگین تولیدات محصولات کشاورزی اصفهان، حدود دو میلیون تن در سال بوده که این عدد نشاندهنده حجم قابل توجه تولید سالانه است. طبیعتا وقتی این حجم از تولید وجود دارد، باید صنایع بستهبندی، ذخیرهسازی و پخش نیز تقویت شود. حضور این صنایع موجب جلوگیری از هدر رفتن محصول و سرمایه کشاورزان میشود. یکی از مهمترین بخشها در نگهداری محصول صنعت سردخانه اصفهان است که افراد میتواند از این پتانسیل به نفع خود استفاده کنند.
نمونه سردخانه مجهز
مدتی است در اصفهان طرحی به نام محصول سالم اجرا میشود. محصول سالم یا اصطلاحا گواهیشده به محصولی اطلاق میشود که پس از تولید و بررسی در آزمایشگاههای محیطزیست، میزان باقیماندهی سموم و عناصر سنگین در آن بسیار پایین باشد؛ بهعبارتدیگر محصولاتی که گواهیشده هستند، ازنظر میزان سموم و عناصر سنگین در حد استاندارد مصرف انسان و دام است و همچنین، این محصولات ازنظر میزان مواد غذایی موجود نیز مورد بررسی قرار میگیرند. حدودا ۲۰ روز قبل از برداشت این محصولات از هیچگونه ماده شیمیایی بر روی آنها استفاده نمیشود.
صنایع غذایی اصفهان
طبق آمارهای دریافت شده، استان اصفهان چیزی حدود ۲۵ درصد از صنایع غذایی برتر کشور را در خود جای داده است. فعالان صنایع غذایی اصفهان مدتهاست وارد عرصهی تجارت و صادرات محصولات خود به دیگر کشورها شدند و در این سالها توانستهاند رضایت مشتریان بینالمللی خود را تا حد زیادی جلب کنند. حدود ۷۰۰ واحد صنعتی و کارگاهی در اصفهان فعالیت میکنند که از این تعداد تقریبا ۲۰۰ واحد صنعتی محصولات خود را به خارج از کشور صادر میکند. امروزه در جهان صنایع غذایی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ زیرا به دلیل تغییر سبک زندگی، افراد زیادی از محصولات صنایع غذایی استفاده میکنند و کیفیت و سلامت این صنایع، میتواند معیار بسیار مهمی برای پویایی اقتصاد یک کشور باشد.
این حجم از تولیدات صنایع غذایی اصفهان بستر بسیار مناسبی را برای صنایع جانبی ازجمله صنایع بستهبندی، نگهداری و حملونقل مناسب ایجاد میکند. طبیعتا اگر محصولات تولید شده ازنظر بستهبندی، کیفیت و نگهداری در شرایط مطلوبی نباشند حجم زیادی از آنها از بین میرود و یا کیفیت خود را از دست میدهد؛ این به منزلهی از دست دادن سرمایهی تولیدکنندگان است و میتواند بخش زیادی از جامعه را درگیر کند. حضور پررنگ صنعت سردخانه اصفهان در این حوزه میتواند موجب اشتغال، حفظ سرمایه و درنهایت ارتقاء سطح کیفی صادرات شود. بدیهی است که باید این کار، بهصورت تخصصی و علمی انجام شود تا نتیجه مطلوبی را به همراه داشته باشد.
صنایع دارویی اصفهان
در این سالها صنایع دارویی اصفهان پیشرفتهای قابلتوجهی را تجربه کرده است و اینک ۱۴ شرکت دارویی مختلف حدود ۸۰۰ قلم دارو را در کشور تولید میکنند. این آمار بسیار مناسب باعث شده که اصفهان، بهعنوان قلب سوم داروسازی ایران به شمار بیاید. ۴ درصد از داروهای مورد مصرف کشور وارداتی هستند و با هزینههای بسیار زیاد، خریداری میشوند بهگونهای که ۲۵ درصد از کل بودجهی دارویی کشور صرف خرید آنها میشود. این داروها از نظر فناوری ساخت، دارای پیچیدگیهای خاصی هستند که تنها چند کشور در جهان این فناوریها را در اختیار دارند. دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مواد اولیه این داروها را تولید میکند، اما تاکنون موفق به ساخت آنها نشده است.
این دانشگاه تاکنون دستاوردهای زیادی داشته و توانسته است فناوری ساخت بسیاری از داروها را بومیسازی کند و آنها را با قیمتی بهصرفهتر در درون کشور تولید نماید. ۵۰ درصد سهم دارویی کشور آنتیبیوتیکها هستند که بخش زیادی از آنها در صنعت داروسازی اصفهان تولید میشود. تمام مواردی که در بالا ذکر شد بیانگر وجود پتانسیلهای بسیار مناسب، برای صنایع پخش و نگهداری محصولات داروی است. طبیعتا محصولات دارویی حساسیت بیشتری به تغییرات دما دارند و به همین منظور، نیازمند سیستمهای کنترل دمای بسیار دقیق هستند. این میتواند پتانسیل بسیار خوبی برای سرمایهگذاری در صنعت سردخانه اصفهان باشد. در صورت توافق درست با شرکتهای داروسازی شما میتوانید، درآمد بسیار خوبی از ساخت و نگهداری سردخانه به دست بیاورد.
مراکز فروش اصفهان
شهر اصفهان بسیار پهناور و بسیار زیباست. این شهر سالانه پذیرای حجم زیادی از بازدیدکنندهها و توریستها است. زیباییهای بصری و صنایعدستی بیبدیل اصفهان، جاذبهی بسیار قدرتمندی برای این بازدیدکنندگان بهحساب میآیند و در کنار آنها، سوغاتیهای خوراکی و خوردنیهای منحصربهفرد اصفهان نیز بسیار جذاب هستند. زمانی که یک شهر این حجم ورودی را در سال دارد، نیازمند زیرساختهایی مانند هتلهای مناسب و فروشگاههای مجهز است. فروشگاهها و هتلها حجم زیادی از مواد غذایی را درون خود نگهداری میکنند و طبیعتا نیازمند ایجاد یک سردخانه در درون خود هستند. این مراکز حجم خرید زیادی را از شرکتها انجام میدهند و به همین دلیل باید بتوانند شرایط مناسبی را برای نگهداری از آنها ایجاد کنند.
این عامل میتواند یک پتانسیل بالقوه برای پیشرفت صنعت سردخانه اصفهان باشد. سرمایهگذاری بر روی احداث سردخانههای مناسب در موقعیتهای مکانی استراتژیک، میتواند مشتریانی را برای سرمایهگذاران به همراه داشته باشد. تعمیر و نگهداری سردخانهها نیز کاری بسیار پرهزینه است و همچنین اعتماد به افراد مختلف برای تعمیر و نگهداری این تجهیزات، ریسک بالایی دارد و به همین دلیل شرکتها و هتلها، ترجیح میدهند برای انجام این کار با شرکت متخصص و باتجربه قرارداد ببندند تا هزینههای آنها کاهش داده شود.
نتیجهگیری
با توجه به فرصتهای مناسب موجود در بخش کشاورزی، صنایع غذایی و صنایع دارویی اصفهان، قطعا سرمایهگذارانی که وارد بخش خدمات نگهداری و حملونقل شوند میتوانند بازده ملی خوبی از سرمایهگذاری خود داشته باشند. بدیهی است که این مهم نیازمند رصد بسیار دقیق و بررسی حوزههای مختلف متناسب با نوع و میزان سرمایهگذاری است. صنعت سردخانه اصفهان و فنّاوری سردخانه و برودت یکی از معیارهای سنجش پیشرفت صنعت کشورهاست و تعداد واحدهای سردخانهای بیانگر قدرت فنی و صنعت یک کشور به شمار میرود.
صنایع غذایی و کشاورزی از مهمترین ارکان سلامت یک جامعه به شمار میروند که هرکدام از آنها، دارای یک زنجیرهی طولانی از زمان تولید تا ارائه به مشتری هستند. یکی از حلقههای مهم و مشترک بین این صنایع، سردخانهها و سیستم انبارداری مواد غذایی است که کیفیت خدمات آن، میتواند تأثیر بسیار زیادی بر روی کیفیت نهایی محصول ارائهشده در بازار داشته باشد. ما در این مقاله در وبسایت سردخانه، به بررسی صنعت سردخانه ارومیه میپردازیم و ظرفیتهای موجود در این منطقه را موردبررسی قرار میدهیم.
سردخانه
سردخانه چیست؟
سردخانه درواقع یخچال بسیار بزرگی است که از آن برای نگهداری حجم زیادی از مواد غذایی و محصولات کشاورزی استفاده میشود. سردخانهها معمولا دارای یک ساختمان بزرگ و اتاقکهای متعدد هستند. تقسیم کل فضای سردخانه به این اتاقها، کمک میکند تا بتوان سرمای یک دست و مناسبی را به تمام محصولات موجود در سردخانه رساند. این مکانها به تناسب کاربردی که دارند و محصولاتی که در خود نگهداری میکنند، تقسیمبندیهای گوناگونی دارند که هر یک از آنها، باید متناسب با کاربردی که قرار است داشته باشند و طبق قواعد همان کاربرد ساخته شوند؛ بهعبارتدیگر برای ساخت هر یک از انواع سردخانه، باید از تجهیزات و امکانات مناسب آن استفاده شود و نوع طراحی نیز میتواند بسیار متفاوت باشد.
کاربرد سردخانه
مهمترین وظیفه یک سردخانه، حفظ کیفیت محصولات موردنظر در مدتزمان مشخص است. اگر یک سردخانه نتواند این کار را بهخوبی انجام دهد، عملا از نظر ساخت و رعایت استانداردهای مربوطه بهدرستی طراحی و اجرا نشده است. سردخانه در حفظ کیفیت مواد غذایی و محصولات کشاورزی نقش مهمی دارد. جالب است بدانید کاربردهای سردخانه به صنایع دارویی و حتی نظامی نیز مربوط میشود و میتوان کاربردهای بسیار گستردهای را برای آن نام برد. سردخانههای کوچک خانگی که برای نگهداری محدود مواد غذایی، سردخانههای فروشگاهی که برای نگهداری مواد غذایی و پروتئینی مورداستفاده قرار میگیرد، سردخانههای تجاری که در مراکز فروش بزرگ یا رستورانها هتلها مورداستفاده قرار میگیرد و سردخانههای صنعتی عظیم که در کارخانههای بزرگ و در انبارها استفاده میشوند، تنها بخشی از کاربردهای گسترده سردخانه است. در ادامه این مقاله در وبسایت سردخانه به بررسی صنعت سردخانه ارومیه میپردازیم.
سردخانه میوه
صنعت سردخانه در ارومیه
طبق آمارهای موجود از صنعت کشاورزی استان آذربایجان غربی، بهطور میانگین در یک سال حدود یکمیلیون و ۲۰۰ هزار تن میوه، در این استان تولید میشود که با توجه به موقعیت جغرافیایی مناسب این منطقه و همچنین، موقعیت مرزی آن با همسایههای ایران یک پتانسیل بسیار خوب و مناسب برای صادرات و همچنین صنعت سردخانه ارومیه بهحساب میآید. اما عدم مدیریت مناسب موجب شده است تا حجم زیادی از سرمایهگذاران و اهالی منطقه، نسبت به ساخت سردخانههای میوه اقدام کنند؛ این امر موجب شده تا میزان ظرفیت سردخانههای موجود در استان، بیش از نیاز فیزیکی و نیاز بازار میوه باشد. قالب محصولات تولید شده در استان آذربایجان غربی سیب و انگور است که با توجه به ماندگاری این محصولات، بیشتر تقاضا برای نگهداری سیب است.
توجه بیش از حد به بحث دپو میوه و صادر نشدن مجوزهای پیاپی، بدون در نظر گرفتن ظرفیتهای تولید و نگهداری استان موجب شده است که تقاضا بهاندازه کافی نباشد. این امر موجب تغییر کاربری بسیاری از این مراکز و همچنین، پایین آمدن تعرفهی نگهداری میوه در سردخانهها است. این موضوع در کنار بالا رفتن هزینههای دلاری واردات تجهیزات موردنیاز سردخانهها، فشار زیادی را به این صنعت وارد میکند. جالب است بدانید با وجود این ظرفیت مازاد بر نیاز صنعت سردخانه ارومیه، هنوز هم مجوزهایی برای احداث سردخانههای جدید صادر میشود؛ اما راهکار حل این مشکل چیست؟ در ادامه این مقاله در وبسایت سردخانه بررسی راهکارهای حل مشکل صنعت سردخانه میپردازیم.
سردخانه میوه جات
راهحلهای صنعت سردخانه ارومیه
ارومیه و بهطورکلی آذربایجان غربی دارای آبوهوا و خاک بسیار مناسبی است؛ ولی با وجود این شرایط مناسب هنوز میانگین محصول در باغهای این استان، حدود ۲۴ هزار تن در واحد هکتار است که این میزان محصول، از مقدار استاندارد جهانی پایینتر است و باغداران میتوانند، با اصلاح نژاد محصولاتی که تولید میکنند بازدهی بیشتری از باغهای خود داشته باشند. این کار موجب میشود تا هم خودشان به سود بیشتری برسند و هم بخش قابلتوجهی از ظرفیتهای خالی سردخانههای میوه پر شود. همچنین بازاریابی مناسب برای فروش میوهها در بازارهای خارجی، میتواند این اطمینان را ایجاد کند که باغداران هر آنچه را که تولید میکنند میفروشند؛ در این صورت باغدار نیز میتواند با خیال راحت حجم تولید خود را بدون ترس از تلف شدن آن افزایش دهد.
راهکار دیگری نیز وجود دارد، مثلا امکانات مناسبی برای انتقال محصولات استانهای مجاور به سردخانههای آذربایجان غربی فراهم شود. اینگونه باغداران در دیگر استانها میتوانند محصولات خود را به منطقه بیاورند و ضمن اطمینان از ماندگاری آنها، از این امتیاز مجاورت به مناطق مرزی استفاده کنند و محصولات خود را در بازارهای بینالمللی به فروش برسانند. بدینگونه همظرفیت خالی سردخانهها پر خواهند شد که به نفع صنعت سردخانه ارومیه است و هم فرصتهای شغلی جدید در استان پدید خواهد آمد که به رونق اقتصاد منطقه کمک خواهد کرد. مراکز در حال ساخت و نیمه ساخت دیگر هم میتوانند در همین مراحل اولیه، با اعمال تغییرات کوچکی بخشهای مهم در زیرشاخههای صنعت کشاورزی تبدیل شوند؛ بسیاری از آنها میتوانند با سرمایهگذاری روی صنایع بستهبندی و یا سردخانههای مربوط به مصارف دیگر، وارد بازار جدید شوند که بازدهی بیشتری برای آنها داشته باشد.
نقش طراحی استاندارد
همانطور که در مقدمه گفته شد طراحی سردخانه بسیار دقیق و حساس است و به نوع کاربری آن بستگی دارد، با توجه به هزینههای دلاری سنگین واردات قطعات و لوازم موردنیاز سردخانهها، هر عاملی که موجب صرفهجویی و جلوگیری از هدر رفتن انرژی و سرمایه میشود حائز اهمیت است. طراحی سیستم سرمایشی متناسب با ابعاد و نیاز میتواند صرفهجویی قابلتوجهی را در مصرف انرژی به همراه داشته باشد؛ علاوه بر این عایقبندی مناسب و تقسیم فضاها به نسبت درست، یکی دیگر از عوامل مهم و تأثیرگذار است.
اگر تقسیم بندی فضا به درستی انجام نشود بخشی از محصولات حجم زیادی از سرما را دریافت میکنند و بخش دیگر، در مجاورت سرما نیست و ممکن است از نظر کیفیت آسیب ببیند. مجموعه این عوامل میتوانند یک طراحی کامل و درست را رقم بزنند که در آن، مصرف انرژی به حداقل میرسد و همچنین بهترین بازدهی کیفیتی را برای محصولات به همراه دارد.
نتیجه گیری
مدیریت مناسب منابع و ارتباطات بازاریابی، میتواند بستری را ایجاد کند که در آن به بهترین شکل از منابع و پتانسیلهای منطقه استفاده شود و همچنین از ضرر بیشتر صاحبان سردخانه ارومیه جلوگیری کرد. این امر نیازمند سیاستگذاریهای درست و همچنین همراهی سرمایهگذاران و صاحبان سردخانههای صنعتی در منطقه است.
شرایط نگهداری مواد غذایی مختلف باید چگونه باشد؟ چه نکاتی را باید برای حفظ کیفیت محصولاتی که در سردخانه نگهداری میشوند، باید رعایت کرد؟ انواع زیادی سردخانه برای نگهداری مواد غذایی که دارای شرایط نگهداری متفاوتی هستند وجود دارد. این انواع سردخانه از نظر دما و رطوبت هوای داخل سردخانه شرایط یکسانی ندارند. به عنوان مثال نگهداری سبزیها و فرآوردههای گوشتی در یک نوع سردخانه امکانپذیر نیست. به همین دلیل در این مطلب قصد داریم تا شما را با شرایط نگهداری مواد غذایی مختلف در سردخانه اراک بیشتر آشنا کنیم؛ پس با ما همراه باشید.
شرایط نگهداری انواع گوشت در سردخانه اراک
همانطور که میدانید برقراری شرایط استاندارد در سردخانههای گوشت و مواد پروتئینی باعث حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری آنها میشود. همچنین با توجه به میزان تولیدات کشتارگاهها و مراکز پرورش ماهی باید از سردخانههای صنعتی در مقیاس بزرگ برای نگهداری این نوع محصولات استفاده کرد. مواد پروتئینی مانند گوشت قرمز، گوشت مرغ، ماهی و سایر محصولات دریایی اگر در شرایط نامناسبی نگهداری شوند، به سرعت فاسدو غیرقابل استفاده میشوند.
نگهداری گوشت در سردخانه
به عنوان مثال گوشت قرمز در ابتدای کشتار دمای بالایی دارد که این حرارت زیاد به دلیل فعالیت میکرو ارگانیزمهای موجود در گوشت دام است به همین دلیل اگر گوشت برای مدتی در خارج از سردخانه نگهداری شود، بوی بسیار نامطبوعی میگیرد و فاسد میشود. گوشت مرغ و ماهی نیز همین شرایط را دارند بنابراین قبل از این که انواع مختلف گوشت را وارد سردخانه کنند، عملیات سردسازی را انجام میدهند. سردسازی اولیه از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا اگر به درستی انجام نشود به بافت گوشت آسیب میرساند.
گوشت قرمز را به دو شکل سرد شده و منجمد شده نگهداری میکنند. قبل از منجمد کردن گوشت باید فرآیند سردسازی به صورت اصولی و سریع انجام شود به نحوی که دمای گوشت در بخشهای استخوانی به کمتر از 20 درجه سانتیگراد برسد. اگر انجماد گوشت به آهستگی انجام شود، بافت آن دچار آسیب میشود و گوشت طعم و شکل بدی به خودش میگیرد. به همین دلیل در بیست و چهار ساعته اولیه پس از کشتار دام، دمای گوشت را به میزان مشخصی پایین میآورند تا از سفت شدن عضلات جلوگیری کنند که به این مرحله سرد کردن مقدماتی گفته میشود. پس از اتمام مرحله سرد کردن مقدماتی که حدود 18 تا 24 ساعت طول میکشد، گوشت را شستشو میدهند و سطح آن را خشک میکنند؛ سپس گوشت را برای انجماد به سالن دیگری در سردخانه انتقال میدهند.
در این مرحله دمای گوشت باید به کمتر از دو درجه سانتیگراد برسد به همین دلیل 24 تا 72 ساعت گوشت را در سردخانه نگهداری میکنند. بهتر است بدانید که نگهداری گوشت در سردخانه فقط برای مدت زمان معینی امکانپذیر است زیرا باکتریهایی در سطح گوشت وجود دارند که میتوانند در سرما نیز رشد کنند و باعث فاسد شدن آن شوند. علاوه بر سرما، رطوبت هوای سردخانه نیز نقش مهمی در نگهداری گوشت دارد. اگر رطوبت سردخانه اراک پایین باشد یا گردش هوا به خوبی انجام نشود، گوشت وزن اولیه خود را از دست میدهد و به اصطلاح دچار سوختگی میشود. گوشتی که دچار سوختگی شده باشد، رنگی قهوهای پیدا میکند و در هنگام پخت مزه بسیار بدی به غذا میدهد. مصرف این نوع گوشت در برخی موارد باعث مسمومیت غذایی نیز میشود.
شرایط نگهداری بستنی در سردخانه
برای نگهداری بستنی در سردخانهها نیز باید شرایط خاصی فراهم شود تا شکل و بافت بستنی تا زمان رسیدن به دست مشتری دچار آسیب نشود. بستنی از خامه و چربی تولید میشود بنابراین برای آنکه حالت نرمی آن حفظ شود از سردخانههایی برای نگهداری بستنی استفاده میکنند که دمای محیط آنها به طور میانگین منفی هجده درجه سانتیگراد است. همچنین برای نگهداری بستنی باید از کمپرسورهای دو مرحلهای در سردخانه اراک استفاده شود.
سردخانه اراک
سردخانههای بستنی به دو نوع متحرک و ثابت تقسیم میشوند. از سردخانههای ثابت برای نگهداری تولیدات کارخانهها استفاده میکنند. این نوع سردخانهها معمولاً در نزدیکی کارخانههایبستنیسازیراهاندازیمیشوند و ظرفیت بالایی دارند در حالی که سردخانههای متحرک ظرفیت بسیار پایینتری دارند و وظیفهآنهانگهداری بستنی در شرایط مناسب برای انتقال از محل کارخانه به فروشگاههای مختلف در سطح شهر است. سردخانههای متحرک را بر روی نیسان، تریلی و وانت نصب میکنند تا کار پخش بستنی به مراکز فروش را انجام دهند.
شرایط لازم برای نگهداری میوه در سردخانه اراک
تمام میوههایی که توسط باغداران تولید میشوند را نمیتوان در مدت کوتاهی به فروش رساند به همین دلیل برای جلوگیری از خراب شدن میوهها، آنها را در سردخانههای مخصوصی نگهداری میکنند. دما و میزان رطوبت سردخانههای نگهداری میوه به گونهای تنظیم میشود که از فاسد شدن و از بین رفتن کیفیت میوهها جلوگیری شود. همچنین نگهداری میوه در سردخانه به تنظیم قیمت در بازار کمک میکندزیرادر بازههای زمانی مختلفی میوهها به بازار عرضه میشوند؛ بنابراین قیمت میوه به صورت ناگهانی افزایش یا کاهش پیدا نمیکند. سردخانههایی که برای نگهداری میوههای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند باید دمایی کمتر از منفی 12 درجه سانتیگراد داشته باشند البته میزان دما و رطوبت هوای سردخانه اراک بستگی به نوع میوهای که در آن نگهداری میشود نیز دارد زیرا شرایط نگهداری تمام میوهها یکسان نیست.
نگهداری میوه در سردخانه
به عنوان مثال بهترین دما برای نگهداری هلو صفر تا منفی نیم درجه سانتیگراد است. بهتر است بدانید که قبل از انتقال میوهها به سردخانه باید مراحل مختلفی طی شود. این مراحل عبارتاند از:
·سرد کردن مقدماتی میوهها
·جداسازی میوههایی که قابلیت نگهداری در سردخانه را ندارند.
·ترمیم میوههایی که از نظر فیزیکی دچار آسیب شدهاند.
·بستهبندی
پس از منتقل کردن میوهها به سردخانه باید شرایط خاصی رعایت شود زیرا میوهها دارای سلولهای زندهای هستند که میتوانند در دمای پایین زنده بمانند.. بستهبندی صحیح و چیدن آنها در کنار یکدیگر نیز مهم است به عنوان مثال فاصله جعبههای میوه از دیواره سردخانه باید حداقل نیم متر باشد. این فاصلهگذاری به گردش هوا در اطراف جعبههای میوه کمک میکند و باعث میشود تا هوا در تمام محیط سردخانه به شکل یکسانی گردش داشته باشد. بنابراین به طور کلی بهتر است برای ماندگاری میوه ها و یا هر محصولی که نیاز به سرد شدن دارد اصول نگهداری مواد غذایی را رعایت کنیم.